over beodesign

Hallo, ik ben Bieke.

Ik ben een gepassioneerd grafisch ontwerper die zich elke dag verdiept in pantone kleuren, vectoriële lijnen, a-typische typografieën, professionele pixels en andere tools die nodig zijn om mooie designs te maken. Als creatieve kameleon vind ik het fantastisch dat ik vandaag een huisstijl ontwerp, morgen een 300 pagina’s dikke brochure vormgeef en overmorgen gedurfde affiches en uitnodigingen bedenk voor een themafeest.

What’s in the name?

Beodesign is een samenvoeging van Bieke Olemans Design maar een Beo is ook een pratende vogel die geweldig goed kan imiteren. Deze filosofie pas ik steeds toe op mijn klanten want als designer creëer ik een verlengstuk van de uitstraling en waarden van hun bedrijf of organisatie. Alles start met een intake gesprek en daarvoor kom ik graag bij u langs. Is er al een stijl gekozen of kan ik nog mee brainstormen om uw branding te bepalen? Speels, zakelijk, strak of modern? Beodesign vertaalt al uw ideeën in grafische ontwerpen.

What about me?

Na het behalen van een master grafische vormgeving (Sint-Lukas Brussel), het uitdiepen van mijn kennis aan het Plantin Instituut voor Typografie (Antwerpen) en enkele jaren ervaring in een grafisch bureau, ben ik in 2010 als zelfstandige aan de slag te gaan. Ik ben geen 9-to-5-type (mijn brein stopt niet om 5 uur met ontwerpen!) en ik hou ervan om flexibel en thuis te werken. Ik ga elke dag wandelen met mijn hond of ik loop een rondje door het bos en dat is belangrijk voor het creatief proces. Zo kan ik regelmatig bijtanken en krijg ik frisse inzichten en nieuwe ideeën!

What about you?

Ik ben heel benieuwd met welke creatieve concepten of grafische ondersteuning ik uw bedrijf kan helpen. Als designer werk ik voor zelfstandige ondernemers, kleine en grote bedrijven en kom ik in de eerste plaats luisteren; wat is de opdracht, wat is de stijl, wat zijn de verwachtingen. Daar begint de interactie en het creatief proces. Om een totaalservice te geven, zorg ik ook voor alle afspraken met de drukker of printbedrijven zodat u verzekerd bent van de gewenste kwaliteit.

What about my clients?

De voorbije 5 jaar heb ik met Beodesign een mooi en trouw klantenbestand opgebouwd. Mijn portfolio is een mix van projecten voor kleine en grote bedrijven van drukwerk tot huisstijl, van affiches tot brochures en magazines. Mijn grootste compliment is als klanten me laten weten, “Bedankt Bieke, je hebt ons verhaal helemaal begrepen. Op jou kunnen we rekenen!”